Янукович ще сподівається на "справедливу" ціну на газ від Росії

Понеділок, 22 жовтня 2012, 17:42

Президент України Віктор Янукович заявляє, що переговори з Росією про ціну на газ для України тривають.

Про це він сказав під час спільної заяви для преси за підсумками переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним у державній резиденції в Ново-Огарьово, повідомляє УНІАН.

"У зв'язку з цим хочу наголосити, що переговори з актуального для України так званого газового питання тривають, і ми розраховуємо вийти на економічно обґрунтовану і справедливу формулу встановлення ціни на газ для нашої країни", - сказав Янукович.

Згідно з контрактом між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" від 19 січня 2009 року, ціна газу для України (з урахуванням знижки в 100 доларів за 1 тис. кубометрів за Харківською угодою 2010 року) становила в I кварталі 2012 року близько 416 доларів за тисячу кубометрів, у II кварталі - 425 доларів, у III - 426 доларів, у IV очікується 432 долари.

* * *

"Газпром" найближчим часом очікує від української сторони незалежної міжнародної оцінки її газотранспортної системи, яка має лягти в основу переговорів про створення консорціуму про розвиток ГТС України.

"Ні, ще не отримували. Але розраховуємо отримати найближчим часом", - повідомив журналістам заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

Він визнав, що зараз "Газпром" задоволений темпами закачування газу в українські підземні сховища, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Так-так. У нас реалізуємося спільна програма", - прокоментував Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування