Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліції пропонують заборонити заважати журналістам

Вівторок, 23 жовтня 2012, 09:58

Асоціація медіаюристів підготувала для співробітників міліції інструкцію з роботи з журналістами.

Проект інструкції "Про сприяння журналістам при виконанні професійних обов'язків" був розроблений Асоціацією медіаюристів і представлений у вівторок, пише Коммерсант-Украина.

Документ містить рекомендації особовому складу при проведенні масових заходів. Він також стосується роботи оперативно-слідчих груп, охорони життя й здоров'я людей, приміщень органів влади, судів.

Згідно з документом, способом ідентифікації особистості представника преси є прикріплений на одяг бейдж і посвідчення, видане редакцією.

Міліції пропонується максимально сприяти журналістам і забезпечувати ним широкий доступ до одержання інформації під час публічних заходів, судових засідань, масових безпорядків і воєнних дій.

"При зверненні до журналіста міліціонер зобов'язаний представитися, назвати своє звання й пред'явити службове посвідчення",- говориться в інструкції.

Згідно з документом, співробітники МВС не мають права заважати журналістам при зйомці працівників міліції, що перебувають під час виконання службових обов'язків, вилучати засоби відео-, фотозйомки й аудіозаписи.

Особовому складу пропонується "не втручатися в професійну діяльність журналістів": "Ніякі виняткові обставини або розпорядження службових осіб не можуть бути основою для незаконних дій або бездіяльності міліції". 

Автори інструкції очікують, що на основі проекту голова МВС підпише відповідний внутрішній наказ.

Однак у міліції не бачать необхідності в подібному документі.

Інструкція почала розроблятися після того, як наприкінці минулого року міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко підписав наказ про деякі питаннях поліпшення взаємодії органів внутрішніх справ зі ЗМІ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування