Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: візит Януковича до Москви мав дати "поштовх"

Вівторок, 23 жовтня 2012, 14:35

У МЗС України вважають, що робочий візит президента Віктора Януковича в РФ став важливою подією для розвитку україно-російських відносин.

Про це сказав прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров на брифінгу в Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Робочий візит став важливою подією для розвитку україно-російського діалогу, він мав чіткий практичний зміст і був покликаний дати поштовх у реалізації спільних проектів і вирішити окремі проблеми економічного характеру", - заявив він.

Дипломат зазначив, що для української сторони важливо подолати перешкоди у взаємній торгівлі між країнами, які виникли останнім часом у результаті введення обмежень при торгівлі металопродукцією й уведення утилізаційного збору при поставках автомобільної техніки.

"Продовжимо також пошук оптимальних форм економічної співпраці й торгівлі України з Росією й країнами Митного союзу", - підкреслив Дікусаров.

Він указав на стратегічну важливість підписання угоди між Україною й Російською Федерацією про реадмісію, яка має особливе значення для введення безвізового режиму, поїздок українських громадян у країни Європейського Союзу.

"У цілому, зустріч лідерів України й Російської Федерації підтвердила інтенсивність і практичну цінність україно-російського діалогу на найвищому рівні для рядового громадянина", - сказав Дікусаров.

Прес-секретар МЗС нагадав, що це була вже п'ята двостороння зустріч Януковича й Путіна цього року й десята за останні 2 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування