Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат Держдуми: Развозжаєва вивезли з мовчазної згоди українських силовиків

Вівторок, 23 жовтня 2012, 14:50

Помічника депутата Держдуми РФ Іллі Пономарьова, активіста "Лівого фронту" Леоніда Развожаєва вивезли з України з мовчазної згоди українських силовиків.

Про це сказав сам Пономарьов в коментарі УНІАН.

"Ця операція в Києві проходила з мовчазної згоди українських силовиків. Це моє припущення", - заявив він.

"По-іншому, на мій погляд зробити неможливо, адже Развожаєва доставили до Москви з Києва літаком, а це означає, що Леонід проходив паспортний контроль", - сказав Пономарьов.

На його думку, "звичайно можна людину заховати в скриню й вивезти".

"Я не думаю, що наші спецслужби настільки ризикували, що настільки серйозно зіпсувати відносини з Україною і думаю, що поінформували українських колег, а ті в свою чергу закрили очі", - сказав Пономарьов.

Він зазначив, що українські силовики зараз відхрещуються від цієї історії, оскільки інакше вийде, що закон порушувався з відома спецслужб.

"Звичайно, українські силовики говорять, що вони нічого не знали, але це не відповідає дійсності. А наші (російські), щоб українських колег якось відмазати оформляють це, що Развожаєв з'явився з явкою з повинною. Це очевидна неправда, адже в нього навіть речі залишилися в комісаріаті ООН", - сказав він.

Пономарьов додав, що в такому разі виходить, що українські силовики не контролюють ситуацію у себе в країні, якщо без їхнього відома в країні викрали людину.

"Я все ж таки думаю, що наші поінформували українських колег", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що такі дії є порушенням міжнародних конвенцій на права людини отримати політичний притулок. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування