МЗС: Журналісти мають право бути на всіх заходах під час виборів

Вівторок, 23 жовтня 2012, 16:37

Згідно із законом, представникам засобів масової інформації гарантований безперешкодний доступ на всі публічні заходи, пов'язані із проведенням виборів у Верховну Раду.

Про це на брифінгу 23 жовтня заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Журналістам гарантований безперешкодний доступ на засідання дільничних виборчих комісій, у тому числі під час підрахунку голосів. У день голосування вони мають право бути присутніми без дозволу або запрошення відповідних комісій представників ЗМІ, у кількості не більше 2 осіб від одного ЗМІ", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що законом не встановлені тимчасові обмеження щодо такої присутності представників преси на виборчих дільницях.

У той же час Дикусаров відзначив, що згідно із законом, ніхто не має права втручатися в роботу дільничних виборчих комісій.

"Виборча комісія може прийняти мотивоване рішення про позбавлення права бути присутнім на засіданні комісії, у тому числі представникам ЗМІ, які заважають роботі комісії. Це рішення приймається 2/3 голосів членів комісії", - пояснив він.

Прес-секретар МЗС також звернув увагу, що закордонні виборчі дільниці знаходяться у приміщеннях дипломатичних установ України за кордоном і є режимними об'єктами.

"Щоб журналісти могли виконати свої функції, необхідно зв'язатися з нашими дипустанов за кордоном і повідомити про свій намір приїхати, щоб забезпечити безперешкодне проходження в приміщення дипустанов", - роз'яснив Дикусаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування