З пенсії киян вирахують кандидатську допомогу

Вівторок, 23 жовтня 2012, 17:57

Виборцям, що отримали матеріальну допомогу від кандидата в народні депутати, зменшуватимуть пенсії на 116- 517 гривень щомісячно упродовж 2013 року.

Про це йдеться в листах від Пенсійного фонду, які отримали жителі Оболоні, повідомив кандидат у депутати Олександр Бригинець.

У листах від Пенсійного фонду прямо вказано, що фінансові подарунки від кандидатів в народні депутати, в тому числі і від Вадима Столара, який названий в листі, мають бути відповідним чином задекларовані.

 
 
Фото надані Бригинцем 

"Але, якщо оподаткувати ці гроші, то може статися так, що отримана від кандидата матеріальна допомога виявиться меншою, ніж вичитані за це пільги, які в результаті цього будуть втрачені", - відзначив Бригинець.

Так, згідно з листом, через отриману допомогу пенсії киян будуть скориговані у бік зменшення.

Зокрема, для тих, хто отримував пенсію до 1 тисячі гривень – на 116 гривень щомісяця упродовж 2013 року, від 1 тисячі до 3 тисяч гривень – на 342 гривні щомісяця і від 3 тисяч – на 517 гривень щомісяця упродовж року.

"У випадку не підтвердження вихідних даних про отриману матеріальну допомогу, але за умови фактичного отримання допомоги, перерахунок буде здійснено в автоматичному режимі з коригуванням у бік зменшення на 517 грн./міс", - наголошується в листі Пенсійного фонду.

Крім того, наголошується в листі, якщо люди, які отримують субсидію на оплату комунальних послуг, не підтвердять, що отримали допомогу від кандидата в депутати, "пільги на оплату комунальних послуг буде анульовано". 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування