Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко заявляє, що не обіцяв держгарантій Росії по боргу ЄЕСУ

Середа, 24 жовтня 2012, 10:14

Екс-прем'єр Павло Лазаренко заявляє, що не давав Росії ніяких письмових гарантій по боргу корпорації ЄЕСУ, через який Україна зараз судиться з Міноборони РФ.

Про це він сказав РИА Новости в інтерв'ю, отриманому електронною поштою через американських адвокатів.

"Я детально ознайомився з публікаціями в українській пресі. Мовляв, проти мене можуть порушити кримінальну справу за подіями 15-річної давнини", - сказав він.

"Хочу рішуче відмежуватися від подібних обвинувачень – уряд Лазаренка ніколи не надавав гарантій по розрахунках приватних структур ні уряду РФ, ні РАО "Газпром", - заявив Лазаренко.

"Упевнений, посилання російської сторони на якісь оригінали документів – груба підробка, а засвідчені копії по всіх міжнародних стандартах недійсні. Навіть якщо припустити, що такий лист був, то він вказує лише на наміри й не є гарантією", - сказав Лазаренко.

Він додав, що "подібних листів у середині 90-х було підписано сотні".

У цьому зв'язку екс-прем'єр назвав рішення Господарського суду Києва безпрецедентним і таким, що свідчить про "правовий нігілізм судді".

Російська сторона стверджує, що заборгованість виникла в другій половині 90-х років, коли очолювана Тимошенко корпорація не виконала угоду про поставки продукції для потреб російського оборонного відомства від 1997 року.

Повідомлялося, що Лазаренко, який у той час очолював уряд України, дав керівництву РФ письмові державні гарантії погашення цього боргу.

Тим часом представники українського уряду вважають, що гарантії не були оформлені належним чином, тому позов російського Міноборони не підлягає задоволенню.

Так, представник ЄЕСУ заявляв на процесі, що в матеріалах справи відсутні оригінали листів Лазаренка екс-главі російського уряду Віктору Черномирдіну, у яких би давалися гарантії керівництву РФ. Представленої ж копії, за його словами, не завірені належним чином.

У цей час Лазаренко відбуває дев'ятирічний строк в американській в'язниці за обвинуваченням у здирництві, шахрайстві й відмиванні грошей. 1 листопада він виходить на волю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування