Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Венеціанки закликає Київ прискорити процес перегляду Конституції

Середа, 24 жовтня 2012, 11:40

Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликає українську владу інтенсифікувати процес перегляду Конституції і сподівається, що Венеціанська комісія буде залучена до цього процесу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Венеціанська комісія також сподівається на тісну співпрацю з цього питання з Конституційною асамблеєю.

"Я вже досить довго говорю, що більшість українських проблем може бути вирішено за допомогою перегляду нинішньої Конституції. Я закликаю українську владу та президента інтенсифікувати цей процес", - заявив Букіккіо.

Він висловив упевненість, що після виборів Венеціанська комісія тісно співпрацюватиме з Конституційною асамблеєю.

"Їхня робота дуже важлива, і ми як Венеціанська комісія хотіли би бути залученими до цього питання. Я сподіваюся, що швидкий прогрес може бути досягнутий, зокрема, у сфері зміцнення незалежності судової системи, місцевого самоврядування. Для нас це - одні з найбільш термінових реформ", - зазначив Букіккіо.

Президент Венеціанської комісії також висловив сподівання, що після парламентських виборів в Україні всі політичні сили "зможуть зрозуміти важливість перегляду Конституції для того, щоб поліпшити багато сфер, зокрема, судову, самоврядування та прокуратуру".

"Це питання, які потребують негайного вирішення", - наголосив він.

Букіккіо відзначив наявні проблеми у сфері імплементації рекомендацій Венеціанської комісії.

"Наприклад, деякі аспекти розпочатої судової реформи видаються для нас проблемними, не було ще серйозної реформи в системі прокуратури", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування