Венеціанська комісія не давала позитивної оцінки закону про вибори

Середа, 24 жовтня 2012, 13:23

Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо заявляє, що її члени не давали ніякої позитивної оцінки закону про вибори.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми не давали ніякої позитивної оцінки цьому закону. Ми говорили про зовсім іншу виборчу систему. Спільна оцінка ОБСЄ / БДІПЛ та Венеціанської комісії закону про виборах 2011 року була критичною по ряду положень в документі", - сказав він.

За його словах, виборча система, яку прийняли, була не тією, яку рекомендувала ПАРЄ в резолюції 1755.

"Крім того, після деяких попередніх рекомендацій, які були в доповіді ОБСЄ / БДІПЛ та Венеціанської комісії, залишаються невирішеними деякі проблеми", - сказав Букіккіо.

Як приклад він говорить про нестачу чітких критеріїв та остаточні терміни для визначення меж виборчих дільниць і т.д.

"У той же час, є дуже позитивний аспект, який ми вітали: закон представляє широкий консенсус більшості в парламенті, включаючи опозиційні сили", - вважає він.

За словами Букіккіо, остаточним тестом закону і його імплементації стануть вибори, які відбудуться в кінці цього місяця.

"Ми побачимо, як закінчиться в кінці місяця виборчий процес. Якщо він закінчиться добре, це значить, що закон добрий, якщо ні ... Я скажу по-іншому: гарного закону не достатньо, щоб провести хороші вибори", - сказав він.

Як відомо, раніше радник президента Марина Ставнійчук заявила, що Венеціанська комісія вітає закон про вибори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування