ЦВК пояснив, що парламентарії просто так не зможуть перевозити протоколи

Середа, 24 жовтня 2012, 21:16

Представник фракції Верховної Ради не має права супроводжувати транспортування протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці в окружком.

Про це йдеться в роз'ясненні прийнятому в середу на засіданні Центральної виборчої комісії, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

"Представник депутатської фракції, про формування та реєстрацію якої у Верховній Раді шостого скликання оголошено на пленарному засіданні, приймає участь у транспортуванні виборчих документів тільки у разі, якщо він є главою або замглави дільничної виборчої комісії або в разі якщо в складі комісії відсутні члени комісій - представники політичних партій", - пояснив ЦВК.

Згідно з рішенням Центрвиборчкому, виборчі документи дільничної виборчої комісії транспортуються главою і заступником глави ДВК та іншими двома членами.

У разі ж відсутності голови або заступника вони транспортуються трьома або чотирма членами комісії, які представляють політичні партії, які набрали більшу кількість голосів виборців щодо інших учасників виборчого процесу.

Крім того, транспортування виборчих документів повинно здійснюватися при обов'язковому супроводі представника органів внутрішніх справ.

ЦВК затвердила це роз'яснення у відповідності з вимогами ст. 91 і 93 закону "Про вибори народних депутатів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News