Жителі Умані просять Тото Кутуньо не агітувати за "регіонала"

Середа, 24 жовтня 2012, 21:43

Жителі Умані поширили відкритого листа до італійського співака Тото Кутуньо, який збирається дати концерт, організований кандидатом у депутати.

Про це у середу повідомляє ВВС.

"Уманчани попереджають його про можливість порушення законодавства про вибори, зокрема, про заборону проведення передвиборчої агітації іноземними громадянами. Листа його автори також передали до посольства Італії в Україні", - йдеться в повідомленні.

Концерт запланований на 26 жовтня в Умані.

"Ваш концерт рекламується як такий, що проходить за підтримки Антона Яценка, що є одним із кандидатів в депутати від правлячої партії", - сказано у листі.

Його автори нагадують, що українське законодавство забороняє іноземним артистам виступати на підтримку кандидатів у депутати.

"Зокрема, відповідно до статті 74 закону "Про вибори народних депутатів" участь у передвиборній агітації забороняється іноземцям та особам без громадянства, у тому числі у формі участі у концертах, виставах, спортивних змаганнях, інших публічних заходах, що проводяться на підтримку чи за підтримки партії - суб’єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати", - ідеться у листі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News