Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Росії вважають, що зробили Януковичу "отруєний подаруночок"

Четвер, 25 жовтня 2012, 10:41

Скандал із викраденням російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва в Києві нагадує тюремний скандал у Грузії напередодні парламентських виборів.

Така думку висловив головний редактор "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов в ефірі цієї радіостанції, повідомляє УНІАН.

"Цей же скандал завдає удару по Януковичу. У цю неділю вибори. Це нагадує тюремний скандал у Грузії?", - зазначив він.

"І виходить, що Російська Федерація зробила Януковичу отруєний подаруночок, тому що зараз тільки ледачий з опозиції на Україні не говорить: та що ж таке, іноземна держава діє на нашій території, як у себе вдома!", - вважає головний редактор "Эхо Москвы".

Венедиктов вважає також, що українська прикордонна служба, яка стверджує, що Развозжаєв пройшов прикордонний контроль без скарг, має надати відео, що підтверджує це.

"Я знаю, що на прикордонних пунктах прикордонна охорона України все робить під камерою. Грубо кажучи, якщо Леонід Развозжаєв, як стверджують українські прикордонники, пройшов сам і пред'явив паспорт, і так далі, хотілося б кадри, так?", - зазначив він.

"Тому що зараз люди...  і управління комісара по біженцях починають звинувачувати українську спецслужбу, що вона сприяла викраденню. Це викрадення", - вважає Венедиктов.

Як повідомлялося, 20 жовтня з'явилася інформація про те, що російський опозиціонер, член ради "Лівого фронту" Развозжаєв був викрадений невідомими біля будівлі Управління Верховного комісара ООН по справах біженців (УВКБ) у Києві.

За словами російського політика Іллі Пономарьова, Развозжаєв був у Києві на легальній підставі з 17 жовтня. Після того, як 19 жовтня він був оголошений у федеральний розшук СК РФ, він вирішив звернутися до міжнародних інстанцій із проханням надати йому політичний притулок.

Развозжаєв заповнив анкету й подав заяву на ім'я верховного комісара – а коли вийшов із будвлі управління на Лаврській, 16, "співробітники відомства почули крики про допомогу, після цього Леоніда ніхто не бачив, і він не виходив на зв'язок", розповів Пономарьов.

21 жовтня Басманний районний суд Москви виніс постанову про арешт Развозжаєва до 16 грудня. Слідство у РФ висунуло Развозжаєву обвинувачення у справі про підготовку масових безпорядків. Його містять в одиночній камері "Лефортово".

23 жовтня помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов заявив, що помічник депутата Держдуми РФ Пономарьова, опозиціонер Развозжаєв 19 жовтня легально покинув Україну, і під час перетину державного кордону жодних зауважень прикордонникам не висловлював.

У свою чергу, джерело в силових структурах України сказало УНІАН, що Развозжаєв "відправився в Росію не на літаку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:41
Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес – опитування
12:34
ГУР допомагає російським добровольцям боротися з режимом Путіна – Юсов
12:34
У Росії призначили нового в.о. головкома ВМФ РФ
12:16
Молдова висилає дипломата РФ через організацію "виборів" у невизнаному Придністров'ї
12:14
Національне військове кладовище не завдасть шкоди екології – заступник директора
12:13
РФ втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ – Gunvor
12:13
Путін після "перевиборів" у травні поїде до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном – ЗМІ
11:46
Фонд гарантування остаточно виграв справу про стягнення 1,5 млрд з колишніх топів "Платинум Банку", серед яких Рожкова
11:43
Росіяни вирішили вивезти з Бєлгородської області тисячі дітей
11:35
На Херсонщині пастух підірвався на вибухівці, яку залишили солдати РФ
Усі новини...