Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Соціологи сміються над Королевською і хочуть вибачень

Четвер, 25 жовтня 2012, 15:45

Директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна дивується у зв'язку з позовом Наталії Королевської щодо оскарження соціологічних рейтингів її політичної сили.

"З одного боку, купа усяких доказів з нашого боку, з іншого боку - їхнє уявлення, що у них рейтинг більше. Я взагалі не розумію, як можна такі позови подавати", - заявила Бекешкіна журналістам у четвер перед засіданням суду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це курйозний випадок, оскільки взагалі в історії соціології та в історії політики не було таких смішних взагалі речей, коли політик подавав у суд на соціологів, які дали йому не той рейтинг", - зазначила соціолог.

Вона назвала цей судовий позов "смішним", наголосивши, що "найраціональнішим буде, якщо суд закриє цю справу".

"Я думаю, що якщо вона (Королевська) не вибачиться, то ми будемо подавати позов, тому що якщо цього не зробити, то виникне взагалі небезпечна ситуація - політики, яким не подобається їхній рейтинг, будуть пити соціологам кров і подаватимуть позови до них... Міліція, прокуратура, яким не довіряють, теж будуть подавати в суд на соціологів, і суди, яким в Україні переважно не довіряють, теж будуть подавати позови до соціологів. Тобто соціологія знищується таким чином", - сказала Бекешкіна.

Як відомо, "Україна - Вперед!" подала позов до Господарського суду Києва проти Демініціатив та КМІС з вимогою спростувати інформацію про низький рейтинг партії.

За даними КМІС, "Україна – Вперед!" на виборах 28 жовтня може набрати 1,4% і не проходить у Верховну Раду.

Водночас у ЗМІ було опубліковано кілька "соцопитувань" сумнівних компаній, які показували, що партія Королевської проходить в парламент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування