Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Янукович каже, що Україна готова шукати альтернативу російському газу

Четвер, 25 жовтня 2012, 16:26

Україна шукатиме альтернативні російським джерела газу.

Про це на брифінгу в Харкові сказав журналістам президент Віктор Янукович, відповідаючи на питання про те, на який компроміс готова піти Україна, щоб досягти успіхів у газових переговорах із Росією.

"Нам дуже не вигідно, дуже дорого купувати газ сьогодні в Росії, тому ми робитимемо все, щоб купувати газ дешевше", - цитує Януковича УНІАН.

За його словами, Україна готова шукати альтернативні російським джерела газу.

"Купуватимемо його там, де це можна, і не тому, що ми погано ставимося до Росії, тому, що нам це не вигідно. Я думаю, що наші партнери російські, це добре розуміють. Коли вони все це зважать, і ми разом з ними тоді знайдемо рішення", - сказав президент.

Він зазначив, що Україна готова до партнерського діалогу.

"Компроміс – це те, що завжди відкриває шлях до рішення. Компроміс – це коли дві країни в чомусь поступаються один одному. Ми готові, щоб це було, як мовиться, в рівних частках. Ми обговорюємо ці питання. Якби це було просте питання, ми б його давно вирішили, воно дуже непросте, але я впевнений в тому, що іншого шляху немає", - сказав Янукович.

Як відомо, 22 жовтня під час спільної заяви для преси за підсумками переговорів з Володимиром Путіним Янукович сказав, що переговори з Росією про ціну на газ для України тривають.

При цьому він зазначив, що "ми розраховуємо вийти на економічно обгрунтовану і справедливу формулу встановлення ціни на газ для нашої країни".

23 жовтня в Сімферополі Янукович повідомив, що має намір обговорити питання поставок російського газу до України і ціни на нього на зустрічі з керівництвом РФ, яка, можливо, відбудеться в листопаді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування