Ці вибори – найбільш корупційні - експерт

Четвер, 25 жовтня 2012, 17:05

Нинішня виборча кампанія є рекордсменом за масштабами використання корупційних технологій, вважає політолог Володимир Фесенко.

"З точку зору масштабів підкупу - це найбільш корупційна кампанія, на превеликий жаль", - заявив експерт в коментарі Тиждень.ua.

"Головним чином це за рахунок мажоритарників. Саме там використовується ця технологія. Тому що за партійними списками все ж таки не так сильно", - додав він.

Фесенко зазначив, що підкуп виборців став на цих виборах "дуже масштабною, фактично такою всеосяжною тенденцією".

"Все це починалося ще в 2001 році. І протягом 2000-х років це були поодинокі випадки, в основному це було на місцевих виборах, на проміжних виборах. Певним переломом стали вибори 2008 року в Києві. Тоді всі побачили, що це працює, працює навіть в столиці України. І на цих виборах, оскільки з’явилася мажоритарна складова, це використовувалося потужно, масштабно. І немає ніяких покарань за це", - наголосив експерт.

"Це серйозно руйнує сам виборчий процес. Фактично змагання програм, особистостей, політичних образів - воно заміщується змаганням гаманців", - зазначив Фесенко.

При цьому він зазначив, що "цей підкуп не працює як технологія, яка гарантує абсолютний результат".

Фесенко пояснив, що "є змагання різних гаманців і це певною мірою девальвує саму технологію, оскільки не зрозуміло за кого саме проголосують виборці, коли змагаються декілька "гаманців".

"Друга тенденція більш позитивна, більш важлива: все ж таки значна частина виборців не хоче брати в цьому участь. Хоча далеко не всі", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування