Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Регіони" підтвердили, що пенсіонерку судили за відмову їх підтримати

Четвер, 25 жовтня 2012, 19:23

Інформація про судове переслідування жительки міста Новий Буг в Миколаївській області за її публічну відмову голосувати за Партію регіонів є правдивою.

Про це заявив представник Партії регіонів у Центральній виборчій комісії Владислав Забарський, повідомляє прес-служба партії.

Він уточнив, що "спочатку здалося, що це невдалий жарт, але перевірка відомостей підтвердила, що це правда".

"12 жовтня 2012 постановою Новобузького райсуду Миколаївської області (суддя Васильченко Н.О.) до адміністративної відповідальності притягнуто громадянку Репіховіч Ольгу Семенівну за те, що вона "порушила обмеження ведення передвиборної агітації з населенням, під час якої закликала громадян не голосувати за Партію регіонів" , - вказує "регіонал".

"Суддею Васильченко Н.А. визнана Репіховіч А.С. винною у вчиненні адміністративного правопорушення і накладено стягнення - штраф у розмірі 510 гривень. За висловлення власної думки громадянка Репіховіч А.С. була визнана винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст . 212-10 КУпАП", - додав кандидат.

"Безглуздість, протизаконність ухваленого рішення важко навіть уявити, не те що пояснити. Суд вважає, що право на вільне висловлювання своїх переконань - порушення закону", - вказує Забарський.

"Такі рішення прямо суперечать чинному законодавству, порушують конституційні права громадян на свободу слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Отже, зазначені постанови підлягають скасуванню, а адміністративні справи - закриттю", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування