Ще один російський опозиціонер попросив Україну про притулок

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 12:05

Російський опозиціонер, активіст руху "Солідарність" Михайло Маглов попросив Україну надати йому політичний притулок.

Про це сам Маглов повідомив у Міжрегіональну правозахисну Асоціацію "Агора", передає Відкрите інформаційне агентство, засновником якого є АГОРА .

Документи для офіційного подання щодо статусу політичного біженця Михайлу Маглову допомогли зібрати фахівці програми юридичного захисту HIAS, організації-партнера Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні

Саме з-під офісу цієї організації був викрадений інший російський опозиціонер Леонід Развозжаєв.

Активіст "Солідарності", відзначивши, що "Україна у світлі останніх подій не є досить безпечним місцем", у листі правозахисникам підкреслив:

"Сподіваюся, після випадку з Леонідом Развозжаєвим подібне не повториться".

У листі Маглов повідомляє, що 11 червня в Москві він був "викрадений співробітниками Слідчого комітету за наказом майора центру "Е" ... і весь день утримувався в приймальні Бастрикіна".

За словами Маглова, керівник слідчої групи оголосив, що в справі про події на Болотній він є свідком, а "спроби зв'язатися з адвокатом були жорстко припинені".

Маглов стверджує, що слідчий "неодноразово вимагав дати необхідні слідству свідчення на лідерів опозиції: Навального, Нємцова, Удальцова, Яшина, вдавався до погроз фізичної розправи".

Активіст написав правозахисникам, що ближче до ночі в нього вилучили записну книжку, телефон і ноутбук і відпустили на волю "без будь-якого зобов'язання з'явитися після в СК". При цьому, він пише, що "протягом трьох днів велося стеження оперативниками".

"Наприкінці липня мені стало відомо, що за місцем моєї прописки у відділ поліції надходять усілякі запити на мене: наявність закордонного паспорта, характеристика. Стало зрозуміло, що незабаром мене можуть заарештувати, й помістити в ізолятор", - написав правозахисникам Маглов.

"Вирішив на якийсь час виїхати в Україну у зв'язку з відсутністю закордонного паспорта. Тому що "розслідування безладь" стало усе більше ідіотським і більш політично мотивованим, не бачив можливості повернутися й вирішив подати документи для одержання статусу біженця", - додав він.

Михайло Маглов відзначає, що готовий повернутися в Росію, "якщо справа про безпорядки буде припинено за відсутністю події злочину, а всі фігуранти будуть відпущені".

Маглов проходить у справі про безпорядки на Болотній площі  6 травня під час Маршу мільйонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування