Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Європейський суд прискорено розгляне нову скаргу Тимошенко

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 14:57

Європейський суд з прав людини має намір розглянути основну скаргу про порушення права екс-прем'єра Юлії Тимошенко на справедливий суд в прискореному порядку

Про це сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Саме через це, за його словами, суд вирішив не рекомендувати Україні лікувати Тимошенко в Німеччині.

"У листі (П'ятого Департаменту ЄСПЛ) сказано, що вони не будуть рекомендувати уряду України застосувати заходи, передбачені 39-м правилом (судового регламенту), оскільки будуть розглядати основну скаргу за ст. 6 (про порушення права на справедливий суд) в прискореному порядку ", - сказав Власенко.

Він також зазначив, що в листі вказано на неприпустимість поширення відео з тюремної камери і процедурного кабінету, а також наголошується необхідність використовувати всі заходи, щоб не допустити витоку конфіденційної інформації в подальшому.

"Президент Палати пропонує державі застосувати всі необхідні заходи для того, щоб запобігти витоку конфіденційної інформації, включаючи відео", - сказав Власенко.

Як відомо, 15 жовтня ЄСПЛ відкрив провадження по ще одній скарзі Тимошенко - про порушення її права на справедливий суд у зв'язку з політичними мотивами.

25 жовтня стало відомо, що ЄСПЛ не буде рекомендувати Україні лікувати Тимошенко в Німеччині.

Раніше суд вже приступив до розгляду першої скарги Тимошенко проти України щодо того, що її взяття під варту було політично мотивованим, не було судового перегляду законності її утримання під вартою в Київському СІЗО, умови утримання були неадекватними, без надання належної медичної допомоги, вона перебувала під цілодобовим спостереженням в харківській клініці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування