Власенко: Тимошенко проголосує в лікарні, якщо Янукович не передумає

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 16:12

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко передбачає, що екс-прем’єр буде голосувати в харківській лікарні, де вона лікується.

"Виходячи з тих заяв, які робляться поки, з тієї логіки подій, яка є, думаю, вона буде (у день виборів) у ЦКЛ №5", - сказав він журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У цьому випадку за законом, раз вона перебуває на стаціонарному лікуванні, отже, вона повинна голосувати в лікарні, але за списками тієї дільниці, де перебуває колонія, тобто до неї повинні приїхати (члени комісії)", - сказав Власенко.

При цьому, за його словами, Тимошенко поки не отримувала офіційної інформації про те, де вона буде голосувати.

Власенко нагадав, що його підзахисна двічі зверталася з заявою про переведення її з лікарні в Качанівську колонію у зв'язку з "неможливістю продовжувати лікування в тих умовах, у яких вона зараз перебуває", але Пенітенціарна служба й Мінздоров’я посилаються на необхідність рішення лікарів із берлінської клініки "Шаріте" про виписку екс-прем'єра.

"Я не виключаю, що все в останній момент може помінятися, якщо Янукович вирішить, що її потрібно перед виборами перевезти в колонію – тоді вони її перевезуть у колонію", - сказав він.

Раніше в Державній пенітенціарній службі заявили, що засуджена Тимошенко включена в список виборців на виборчій дільниці за №631375, до якої належить Качанівська колонія.

Однак там повідомили, що керівництво колонії проситиме дільничну виборчу комісію забезпечити право на голосування Тимошенко "за місцем її перебування, незалежно від того, чи перебуває остання в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" чи в установі виконання покарань".

Як відомо, в інтернеті було викладено відео, зняте в лікарняному інтер'єрі, де жінка, схожа на Тимошенко, пересувається в туфлях на високих підборах у лікарняній палаті й займається фізкультурою. Тимошенко вже підтвердила достовірність відео.

Екс-прем'єр у відкритому листі до президента попросила повернути її з лікарні в колонію, оскільки в лікарні за нею ведеться постійне відеоспостереження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування