Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк побачив, що влада не зацікавлена у визнанні виборів

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 22:37

Українська влада зацікавлена в тому, аби вибори були визнані недемократичними.

Таку думку озвучив глава ради об’єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк в ефірі 5 каналу.

"Складається враження, що сьогоднішня українська влада зацікавлена в тому, аби вибори були визнані недемократичними. Щоб потім стати в позу, образитись на Брюссель і Вашингтон і сказати "нам дорога в Росію і в новий Радянський союз", - заявив він.

Яценюк наголосив, що день виборів є вирішальним у тому, чи будуть парламентські перегони визнані демократичними і недемократичними.

"Усе, що відбувалось протягом останніх двох місяців, дуже важко назвати чесним і прозорим процесом виборів", - зазначив політик.

"Починаючи з політичних переслідувань, з того, що ні Тимошенко, ні Луценко не змогли взяти участі у цій виборчій кампанії і закінчуючи фактичним переслідуванням опозиційних кандидатів, залякуванням людей, скупкою голосів, тиском на членів комісій, просто неймовірним адміністративним ресурсом", - наголосив він.

Проте, на переконання Яценюка, ще є шанс, щоб ці вибори були визнані такими, які частково відповідають європейським стандартам прозорості виборчого процесу.

"Якщо буде чіткий і чесний підрахунок голосів, якщо не буде заворушень на виборчих дільницях, якщо не буде фальшування протоколів, це дасть можливості говорити, що Україна має шанс стати членом великої європейської сім’ї. Тому що Європа до себе не бере ті країни, влада яких краде голоси виборців", - вважає він.

"У тому випадку, якщо вибори недемократичні, Західний світ для нас закритий. Зате у нас не просто відкриті двері, а безкоштовний квиток на поїзд "Київ-Москва". І там нас очікують у Митному союзі", - переконаний політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування