"Батьківщина" побачила масове підвезення виборців та вже заповнені протоколи

Неділя, 28 жовтня 2012, 15:54

Члени мобільної групи спостерігачів від ВО "Батьківщина" виявили масове підвезення виборців на дільницю № 230863 в окрузі №74 у Запоріжжі.

Групою людей, яких привезли на дільницю, керував невідомий чоловік, повідомляє прес-служба партії.

"На прохання правоохоронців, які прибули на виклик спостерігачів від ВО "Батьківщина", керівник групи надав посвідчення на ім'я Євгена Юрійовича Плехіна - співробітника виборчого штабу невідомої партії та "контролюючого проект "Підвіз" у місті Запоріжжя".

Спостерігачі зафіксували на відео, як до ділянки № 230863 під'їжджає мікроавтобус марки "Форд", з якого виходять виборці літнього віку.

Також на окрузі №77 "виборців привозили до дільниць на автобусах із логотипом підприємства, головою якого є кандидат в депутати по цьому округу від Партії регіонів".

А у Житомирі на виборчій дільниці №181448 спостерігачі від Об’єднаної опозиції виявили заповнені виборчі протоколи.

"Голова комісії зробила спробу ввести спостерігачів в оману, показуючи їм незаповнені протоколи, а секретар ДВК перешкоджала перевірці документів. Коли спостерігачі почали фіксувати порушення, голова комісії намагалася знищити заповнені протоколи на очах журналістів та спостерігачів", - йдеться у повідомленні.

 Фото zhitomir.info

А на виборчих дільницях Черкащини після обіду "з’явились люди із незаповненими посвідченнями членів ДВК", повідомляє Черкаський обласний штаб "Батьківщини".

"Як правило, це молоді люди, які підходять до секретарів комісій і кажуть, що вони будуть працювати від мажоритарного кандидата-самовисуванця, якого підтримує влада", - зазначається у повідомленні.

На черкаській дільниці № 71 (округ №197) секретар комісії викликав міліцію, адже окружком не може видавати незаповнених посвідчень, а члени комісії, перед тим, як приступити до роботи, мають щонайменше прийняти присягу – і тоді "невпізнані" члени ДВК зникли, не забравши свої посвідчення.

Такі ж випадки трапилися на кількох дільницях Золотоніського, Канівського та інших районів області, зазначає "Батьківщина".

Крім того, із дільниць на Черкащині "вже почали виносити бюлетені".

Працівники Золотоніського міського штабу "Батьківщини" он-лайн побачили, як на дільниці у селі Галаганівка Золотоніського району дівчинка спробувала закрити чоловіка від відеокамери, "щоб той зміг заховати бюлетень у внутрішню кишеню куртки".

"Також опозиційні штаби задокументували спроби проголосувати неповнолітніми, яким хтось видав бюлетені. Як стверджують у штабах, таку молодь до дільниць організовано підвозять автобусами", - повідомляє "Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...