УДАР пропонує опозиції домовитись, як скинути Януковича

Понеділок, 29 жовтня 2012, 10:15

Партія "УДАР" пропонує опозиції скасувати мовний закон, Харківські угоди, здійснити антикорупційні заходи і встановити кримінальну відповідальність за голосування чужими картками.

Для цього демократичні сили мають ухвалити план спільних дій в парламенті нового скликання, його мають підписати лідери опозиційних сил, а також всі депутати, йдеться в заяві на сайті УДАРу.

Партія зазначає, що першочерговими завданнями Плану спільних дій "Європейське майбутнє України" є перетворення України на повноцінну європейську демократичну державу, злам існуючої корупційної системи та запровадження нових правил функціонування політичної та економічної систем країни

Серед змін до українського законодавства партія створити незалежне Антикорупційне агентство, яке під наглядом громадянського суспільства розпочне антикорупційну люстрацію.

"Ухвалимо закон України про порядок імпічменту президента та створимо Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань усунення президента Януковича від влади. Почнемо процедуру імпічменту чинного глави держави", - йдеться в заяві.

Партія пропонує ухвалити, щоб законопроект, підтриманий 150 тисячами громадян України, розглядатиметься парламентом першочергово, запровадити народне вето, тобто надання громадянам права скасовувати на референдумі рішення органів державної влади і місцевого самоврядування.

Пропонує також запровадити інститут народного вотуму недовіри, який дасть громадам можливість ухвалювати на місцевому референдумі рішення про недовіру та звільнення голови місцевої держадміністрації, керівника міліції і податкової, прокурора, судді.

Крім того, пропонує встановити кримінальну відповідальність для тих депутатів, які голосують за інших депутатів, запровадити проведення виборів міських голів у два тури, спрямувати до місцевих бюджетів 100% надходжень від податків на доходи фізичних осіб, нерухомість і землю, та перерозподіливши надходження від решти податків для забезпечення потреб громад.

УДАР виступає за позбавлення президента і парламенту права призначення суддів та звільнити суддів з-під тиску виконавчої влади. Усі судді мають призначатися Вищою радою юстиції. Її склад має формуватись виключно на З’їзді суддів України.

Пропонує також звести до мінімуму кількість державних органів, які мають дозвільні, контрольні та каральні повноваження, скоротити кількість податків до 7, спростити їх адміністрування, встановити нульову ставку податку на прибуток для новостворених підприємств – на 3 роки, для створених на депресивних територіях і на селі – на 5 років.

УДАР виступає за ухвалення законів, що регулюватимуть ринок землі і захищатимуть права селян при операціях із землею. Лише після введення в дію цих законів допустимо знімати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення – гарантувавши, що вона буде продаватися лише громадянам України.

Пропонує також скасувати "мовний закон", денонсувати "Харківські угоди" та інші домовленості, які шкодять стратегічним національним інтересам України, забезпечити підписання та ратифікацію угоди про асоціацію з ЄС, включно із створенням зони вільної торгівлі, створимо умови для запровадження безвізового режиму з країнами ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування