Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв пропонує світу правила Інтернету, бо США багато контролює

Середа, 31 жовтня 2012, 02:51

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв пропонує виробити єдині світові правила роботи в інтернеті.

Про це він заявив у вівторок на зустрічі з регіональним активом "Єдиної Росії", передають РИА Новости.

"Інтернет має бути вільним і розвиватися за тими законами, які для нього виробить все людство", - сказав Медведєв.

При цьому основна проблема в даний момент, за його словами, полягає в тому, що значна частина держав не хоче в цьому брати участь - визначати загальні правила роботи.

"Є окремі держави, які займаються цим із задоволенням, тому що в якийсь момент вони отримали пріоритет - це США. Саме вони і визначають, і замовляють там музику", - сказав Медведєв.

Він пояснив, що в певний момент ними була створена розробка, завдяки якій зараз США багато контролюють.

"Справедливо це чи ні? Несправедливо. Я вважаю, що якщо ми дивимося на майбутнє, наприклад, того ж самого інтернету, то це повинні бути спільні правила, які будуть вироблені усіма державами, а не однією країною або групою країн", - підкреслив прем'єр.

Говорячи про контроль в інтернеті, Медведєв зауважив, що це нездійсненно.

"Той, хто намагається цим займатися, створює зовсім іншу країну, і в цьому випадку це вже не світова павутина, не інтернет, а зовсім інший ресурс", - сказав глава уряду.

На його думку, немає сенсу досконально контролювати вміст інтернету, як немає сил і засобів для здійснення такого контролю.

"Ми з вами знаємо, як відбуваються відповідні суспільні процеси. Якщо тема стає забороненою в тій чи іншій державі, закривається відповідний сайт, закривається домен, - буквально через годину він з'являється на дзеркальному сайті в іншій країні", - сказав Медведєв, додавши, що сенсу боротися в такому вигляді немає.

Разом з тим, він підкреслив, що це не означає, що держава повинна бути байдужа до того, що відбувається, і додав, що вважає за необхідне обговорювати питання про створення світових принципів роботи у всесвітній мережі.

Вони, за словами прем'єра, повинні містити "небажані речі", набір правил, за якими розвивається мережа.

"У всьому світі торгівля наркотиками - це злочин, у всьому світі педофілія - ​​це злочин, і тому той, хто пропагує наркотики через всесвітню мережу або відповідні сексуальні дії - людина, яка в принципі вчиняє злочин за будь правопорядку", - підкреслив Медведєв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...