Німецька газета: Європа має припинити поводитись з Януковичем, як з джентльменом

Середа, 31 жовтня 2012, 12:02

ЄС повинен протидіяти згортанню демократії в Україні, але зробити це так, щоб не зашкодити народу.

Про це пише у своєму матеріалі про Україну для Frankfurter Allgemeine Zeitung німецький журналіст Конрад Шуллєр.

Зокрема, на його думку, Європейська Рада могла б запровадити заборону на в’їзд проти голови СБУ та генерального прокурора, "які брали участь у показових процесах".

"Але перш за все, європейські політики, особливо із Польщі, повинні припинити поводитись із Януковичем, як із джентльменом, та бігати з ним по червоним доріжкам", - вважає журналіст.

На його думку, аргумент про те, що "Януковича необхідно прийняти в обійми, хай навіть і з зажатим носом, щоб не підштовхнути його в руки Росії, є не лише аморальним, але й хибним".

"Олігархи цієї країни знають абсолютно точно, що їхня гра скінчиться, якщо вони залишаться у полі тяжіння Москви самі, без підтримки Європи. Україна б стала сателітом імперії, а її президент – дрібним князьком. Ні Янукович, ні його мільярдери цього не хочуть", - йдеться у статті.

"Якщо цей президент діятиме так і надалі, його корумповані клани дуже швидко економічно й морально зруйнують цю нестійку державу. Його друзі і родичі ховатимуть свої гроші на Британських Віргінських островах, і коли нарешті країна через злидні опиниться в повному сум’ятті, його останнім козирем стане остаточна передача газової мережі і військово-морських баз колишній державі-господарю. Але тоді друзі і родичі вже давно будуть в Монако", - додає автор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування