У Новій Каховці "регіонала" визнали переможцем без кворуму

Середа, 31 жовтня 2012, 13:26

Новокаховська окружна виборча комісія № 184 затвердила переможцем в окрузі представника Партії регіонів Миколу Дмитрука.

Про це "ХЕРСОН Онлайн" повідомив присутній на засіданні ОВК № 184 прес-секретар ХОО ВО "Батьківщина" Станіслав Трошин.

Згідно з протоколом, після перерахунку голосів у трьох виборчих дільницях Бериславського району, розрив між Дмитруком і другим за кількістю голосів самовисуванцем Іваном Вінником становить 86 голосів.

З 18 членів окружкому формулювання про перемогу Дмитрука підтримали тільки 9 членів комісії, при необхідних для позитивного рішення 10-ти. Таким чином це порушення процедури затвердження даного документа і відповідно робить його нелегітимним.

Інші члени ОВК відмовляються підписати цей протокол. Прибулі на засідання кандидати в депутати та представники від ВО "Свобода", УДАР, Батьківщина, а також працівники штабу Сіленкова, Терлецького і Литвина не дають голові ОВК Миколі Григорцю членам окружкому залишити приміщення і вимагають від них розгляду всіх скарг на фальсифікацію виборів у цьому окрузі .

У приміщенні стоїть крик і лайка, переговори проходять на підвищених тонах.

Засідання ОВК № 184 стихійно триває.

Як повідомляють Херсонские вести, раніше екс-губернатор Херсонщини Борис Сіленков надав секретарю ОВК докази фальсифікацій на користь регіонала Миколи Дмитрука.

Глава ОВК Микола Григорець поставив на голосування комісії питання про те, щоб прийняти всі скарги разом (пакетом), а не окремо кожен протокол порушення.

За ухвалення рішення проголосували половина членів комісії. Після цього Григорець хотів зупинити перерахунок голосів, але, як відомо, для припинення перерахунку необхідна більшість голосів членів комісії, тим самим він намагався порушити законодавство України.

Глава ОВК № 184 намагався черговий раз втекти з місця роботи. Під час своєї втечі, Григорець вдарив кореспондента видання, але його зуміли зупинити і повернути на робоче місце.

В ОВК № 184 були виявлені ​​двері, за якими зберігалися бюлетені. Вона впродовж двох днів була не запечатана.

Як відомо, за результатами обробки 100% електронних протоколів дільничних комісій переможцем мажоритарних виборів з відривом від конкурента, самовисуванця Вінника всього в 98 голосів, став представник Партії регіонів, підприємець, депутат облради Микола Дмитрук .

У вівторок увечері жителі Нової Каховки увірвалися в будівлю ОВК № 184 і домоглися проведення перерахунку протоколів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування