Міліція показала передсмертну записку Мотилевського: "Аваков всіх підставив"

Четвер, 1 листопада 2012, 21:24

У передсмертній записці колишнього голови правління компанії "Інвестор" Олександра Мотилевського міститься звинувачення на адресу екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова.

Про це заявив начальник слідчого управління УВС Харківської області Зіновій Галаван, зачитавши уривок з передсмертного листа Мотилевського "Сага про людей і нелюдів".

Галаван стверджує, що вона написана в день самогубства, 31 жовтня, і саме вона послужила підставою для порушення кримінальної справи за статтею "доведення до самогубства".

 Фото Zn.ua

"Написано власноручно мною, Мотилевським Олександром Леонідовичем, сього числа. Не вкладається в моїй голові те, що скоїв Аваков Арсен Борисович. Бог йому суддя. Як можна було підставити величезну кількість своїх співробітників. Як можна було підставити величезну кількість своїх співробітників і не вирішити їх питань?! Все-таки його кугутство і жадібність до грошей, на жаль, перевищують рівень шляхетності і почуття відповідальності", - процитував записку начальник слідчого управління УВС.

Повністю зачитувати записку Галаван відмовився, пославшись на таємницю слідства.

Він також повідомив, що "кримінальну справу порушено, оскільки вказано конкретне прізвище людини", чиї дії могли стати причиною смерті Мотилевського.

У свою чергу, як заявив Zn.ua Аваков, Мотилевського буквально десять днів тому викликали на серію допитів до УБЕЗ.

"Як мені сказали, йому погрожували, казали: "Ти станеш терпилою і відповіси за всіх і за все". Потім нібито вимагали гроші: "Тоді переведемо тебе в свідки". На жаль, Саша нічого не сказав нам про цю ситуацію. Напевно, йому було незручно, що в травні пішов з компанії. Думав, що впорається сам, знайшовши адвокатів. Вийшло - не впорався", - розповів Аваков.

Він висловив "глибоке співчуття" у зв'язку зі смертю Мотилевського і назвав "підлістю політичну атаку, розгорнуту над тілом загиблої людини". "Але ця влада нічим не здатна мене здивувати", - сказав він.

"Мені дуже шкода Олександра Мотилевського. Він був славний чоловік. Великий, цілих 150 кг. Любив ловити рибу. Він виявився недостатньо твердим для тієї тортури, яку влаштували в Харкові співробітникам моєї компанії. Не всі витримали її. У холдингу працювало близько 200 осіб. Залишилося 20. І всі вони постійно під допитами і тиском. Багато хто запитує: "А чи не можна домовитися?" Я відповідаю: "Ну, хіба що душу продати", - сказав Аваков.

Він нагадав, що Мотилевський став в.о. голови компанії "Інвестор" півтора роки тому, після того, як її директор Андрій Переєденко опинився у в'язниці.

"У травні він звернувся до мене з листом із проханням про звільнення. Йому було складно витримувати пресинг влади", - розповів він.

Як відомо, у середу Мотилевський викинувся з 8 поверху.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування