Кандидат від опозиції: я швидше здохну, ніж піду на перевибори

Субота, 10 листопада 2012, 08:40

Кандидат від Об'єднаної опозиції у 194 окрузі (Черкаси) Микола Булатецький не збирається брати участь у повторних виборах у своєму окрузі.

Про це він заявив в коментарі "Дзеркалу тижня. Україна".

"Перевиборів не буде. Жодної юридичної підстави для цього немає. Це було б приниженням моїх виборців: вони проголосували, чесно відпрацювали, забезпечили процес, незважаючи на тиск, побиття, погрози, провокації з боку влади та правоохоронних органів, - а тут повторні вибори?! І я швидше здохну, ніж на них піду!", - заявив Булатецький.

"Коли партійний актив опозиції заявив про можливість перевиборів, я зателефонував лідерам і попередив, що нікого на таке рішення щодо свого округу не уповноважував", - повідомив кандидат.

Кандидати від опозиції в округах № 94, 132, 197 і 223 також обурені рішенням ЦВК щодо повторних виборів.

Член партії "Фронт змін", кандидат то Об'єднаної опозиції Віктор Романюк (94-й округ, Обухів) вважає, що ЦВК своїм рішенням продемонструвала некомпетентність і недбале ставлення до виконання службових обов'язків.

"Навіщо проводити повторні вибори в 94-му окрузі, якщо результат виборів відомий? Є всі протоколи ДВК та всі бюлетені. Такі дії - повна профанація цього органу! Якщо ЦВК не прийняла протокол ОВК, у цього органу є всі правові підстави просто перерахувати бюлетені і поставити в історії крапку, а не займатися саботажем", - заявив Романюк.

Однак на питання щодо наміру взяти участь у повторних виборах кандидат запевнив: "Інакше й бути не може, буду йти до перемоги".

Член ВО "Батьківщина" Аркадій Корнацький (132-й округ, Первомайськ) зазначив, що в його окрузі немає ніяких перешкод для оголошення переможця виборів.

"ЦВК має лише виконати те, що прописано на такий випадок в законі: через неможливість окружної виборчої комісії забезпечити встановлення підсумків голосування ЦВК зобов'язана взяти функції ОВК на себе. Тобто взяти протоколи дільничних виборчих комісій і підсумувати цифри, які в них стоять" , - підкреслив він.

"Я не тільки не боюся повторних виборів, але і обов'язково візьму в них участь. Але переконаний: перевибори - це спроба влади легалізувати беззаконня", - заявив Корнацький.

Висуванець Об'єднаної опозиції, член ВО "Батьківщина" Леонід Даценко (197-й округ, Канів) також ставиться до ідеї перевиборів вкрай негативно: "Цього не розуміють виборці, які обрали мене народним депутатом. На канівської площі, яка вирує під приміщенням окружкому вже більше 10 днів, люди запитують: де гарантія, що результат наступних виборів не буде сфальсифікований?"

"Як ми, лідери наших політичних сил і кандидати, будемо дивитися цим людям в очі, якщо погодимося на повторні вибори? Хто нам повірить завтра? Якщо ми не доб'ємося справедливого підрахунку голосів сьогодні, то потім нам буде вкрай важко виконати і інші наші обіцянки" , - підкреслив кандидат.

Висуванець ВО "Свобода" Юрій Левченко (223-й округ, Шевченківський район Києва) повідомив, що готовий "брати участь і перемагати, якщо не з першої спроби, то з другої".

"У нормальній ситуації результати виборів можна встановити за протоколами з мокрими печатками з кожної дільниці. Інша справа - що до них вже пізніше почали вносити фальсифікації, і, враховуючи це, перевибори дійсно можуть бути кращим варіантом", - вважає Левченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...