Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Портнов: Новий КПК не допоможе Тимошенко

Понеділок, 12 листопада 2012, 09:27

Новий кримінально-процесуальний кодекс, який вступає в дію наступного тижня, не вплине на розслідування справ щодо Юлії Тимошенко.

Про це в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" заявив керівник Головного управління з питань судоустрою АП Андрій Портнов.

"На розслідування будь-яких справ закон впливає докорінно. Приміром, він пом'якшує міру запобіжного заходу за ненасильницький злочин", - сказав він.

"Але на особи, які пройшли кримінально-правову процедуру до ухвалення цього кодексу, його дія, звичайно ж, не поширюється", - додав Портнов, відповідаючи на запитання про Тимошенко.

Він також заявив, що норма нового КПК про те, що захисниками можуть стати тільки адвокати, зареєстровані в реєстрі, не буде стосуватися захисників, що вступили в процес до нового КПК.

"Все, що було до 20 листопада, - родичі, близькі - все залишається. Або якщо, наприклад, народний депутат Іванов захищав громадянку Сидорову, то після 20 листопада цей народний депутат буде захищати Сидорову так само, як і раніше", - сказав Портнов .

"Шкода, що представники деяких політичних сил, які забули прочитати закон, впродовж півроку систематично дезінформували українське суспільство, що, мовляв, кодекс зроблений для того, щоб обмежити чиїсь права на захист", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...