Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заробітчани хочуть голосувати за мажоритарників

Понеділок, 12 листопада 2012, 09:31

Представники громадських організацій українців за кордоном просять новообраних нардепів надати трудовим мігрантам право голосувати за мажоритарною системою під час виборів.

Відповідне звернення поширила прес-служба Спілки українців у Португалії, повідомляє Медіа-портал української діаспори VIDIA.

Документ підписаний головами 15 громадських організацій з Португалії, Італії, Греції, Іспанії та Чехії.

На думку представників діаспори, навіть, здобувши незалежність, патріотичні сили в Україні не змогли припинити подальшу диференціацію суспільства, допустивши, крім етнічних, ще й соціальні поділи.

"Внаслідок цього виникла нова соціальна група громадян України – українські трудові мігранти. Багатомільйонна частина українського народу фактично була продана, як товар, закордонним країнам. При тому, різними урядами за часів незалежності", – написано у зверненні.

"Отримавши взамін мільярдні валютні надходження, послушники Москви і безнаціональні олігархи виконали й інше, не менш важливе завдання, – відсторонили від політичної боротьби за владу активних українців, що були поставлені в такі умови, які не давали їм іншої альтернативи для виживання, аніж трудову міграцію за кордон", – впевнені представники діаспори.

У документі зазначено, що спроби зупинити цей процес розбились об стіну байдужості зі сторони народних депутатів і, в цілому, політичних партій.

А, щоб ще більше обмежити права мігрантів, олігархічний уряд через судову гілку позбавив їх (мігрантів) конституційного права голосувати за мажоритарних кандидатів.

"Ми сподіваємося, що новообрана Верховна Рада виправить усі допущені помилки, а саме: усуне пряму дискримінацію виборчих прав (право голосувати за мажоритарних кандидатів), запровадить більш практичну форму голосування для українських громадян, що перебувають закордоном, наприклад – дистанційну і, головне, вирішуватиме соціальні проблеми своїх громадян, не шляхом збільшення експорту робочої сили за межі Батьківщини", – йдеться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування