Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мазурок застрелився з сигнального револьвера?

Понеділок, 12 листопада 2012, 10:08

При Ярославі Мазурку, який вважається самозастреленим убивцею охоронців ТЦ "Караван", був знайдений сигнальний револьвер, перероблений під бойову зброю.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела.

Раніше прес-служба МВС опублікувала серійний номер зброї, знайденої поруч із тілом Мазурка – "ЯП 165 П". За даними міліції, зброя була пристосована під стрільбу бойовими патронами.

Як стало відомо виданню, даний серійний номер належить 5,6-міліметровому сигнальному револьверу системи "Наган" – "Р-2" (ємність барабана — сім капсулів-запалювачів) виробництва Іжевського машинобудівного заводу (РФ).

"У 2006 році три заводи Росії — В’ятсько-Полянський машинобудівний завод "Молот", Іжевський механічний завод і Іжевський машинобудівний завод – приступили до переробки бойових револьверів системи "Наган", що зберігаються на складах, у сигнальну модифікацію", - розповіла людина, яка займається поширенням небойової зброї в Росії. 

"Кожен завод наносив на свої револьвери власні серії й порядкові номери, співвідносячи їх із роком фактичного виробництва револьвера", - зазначила особа.

За словами джерела газети, серія "ЯП" ставилася на Іжевському машзаводі на револьверах "Наган" виробництва 1945 року після їх переробки в сигнальні револьвери "Р-2".

"Вочевидь, придбавши даний сигнальний револьвер, Мазурок зміг переробити його знову в бойовий", - припустив співрозмовник видання.

За його словами, особливість "Р-2" полягає в тому, що "на відміну від бойових револьверів, які перероблялися на інших заводах, його ствол на Іжевському машзаводі не розсвердлювався".

"Він зберігав свою автентичність, у тому числі нарізи усередині ствола. Оригінальними залишалися й деталі револьвера. Ці особливості "Р-2", до речі, зробили його дуже популярним предметом колекціонування. Він практично відсутній на ринку, а купити такий револьвер можна лише у приватних власників і колекціонерів", - сказав співрозмовник. 

Як повідомлялося, 7 листопада недалеко від станції метро "Сирець" у Києві знайшли тіло людини, схожої на Ярослава Мазурка, розшукуваного за підозрою в убивстві 26 вересня трьох охоронців ТРЦ "Караван". При ньому були документи Мазурка.

Результати експертизи, оприлюднені МВС у п'ятницю, підтвердили припущення, що знайдене тіло належить саме Мазурку і що він учинив самогубство.

Відбитки пальців рук загиблого співпали з відбитками, виявленими 26 вересня на місці злочину в ТРЦ "Караван". Крім того, Ярослава Мазурка упізнавала його дружина Людмила. 

За даними експертизи, постріл був зроблений у скроню – з права на ліво, куля пройшла навиліт через голову, на правій руці загиблого були виявлені речовини, наявність яких може вказувати на присутність продуктів пострілу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування