Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лутковська не піде "на поводу" у тюремників проти Тимошенко

Понеділок, 12 листопада 2012, 12:13

Омбудсмен Валерія Лутковська не збирається виконувати прохання співробітників Пенітенціарної служби й умовляти Юлію Тимошенко відмовитися від голодування.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини сказала на брифінгу в понеділок, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

На запитання, чи відгукнеться вона на прохання Пенітенціарної служби переконати екс-прем'єра відмовитися від голодування, вона сказала:

"У даній ситуації було моє звернення до пенітенціарної служби й побажання уважно почитати закон про уповноваженого Верховної Ради з прав людини, відповідно до якого я маю право розглядати заяви громадян на дії державних органів, а ніяк не заяви державних органів на дії громадян".

"І якщо в такій ситуації я піду на поводу пенітенціарної служби або іншого державного органа, який буде скаржитися на громадянина, я боюся, що я поміняю свої функції. Мені б цього не хотілося", - пояснила Лутковська.

Як відомо, засуджена екс-прем'єр Тимошенко вже два тижні голодує на знак протесту проти фальсифікацій на виборах до Верховної Ради.

У ДПтС просили обмудсмена вмовити ув’язнену припинити голодування. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування