Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС нагадав Азарову обіцянку вирішити "проблеми непереконливих результатів"

Понеділок, 12 листопада 2012, 18:25

Європейський Союз висловлює занепокоєння у зв'язку з процесом підрахунку голосів на виборах в Україні і очікує від Києва "швидких і рішучих дій".

Про це йдеться в спільній заяві верховного представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон і єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле.

Вони відзначили, що в Брюсселі "уважно стежили за підрахунком голосів, зведенням таблиці та оголошенням зведених результатів".

"Ми висловлюємо наше занепокоєння щодо проведення процесу після виборів, який був затьмарений порушеннями, затримкою з підрахунком голосів і відсутністю прозорості у виборчих комісіях", - заявили Ештон і Фюле.

Представники ЄС підкреслили, що це "відбувається на додаток до відсутності реакції на недоліки та проблеми, виявлені вже раніше в проміжних доповідях БДІПЛ/ОБСЄ".

"Всі разом це говорить про погіршення в ряді областей у порівнянні з раніше досягнутими стандартами. Тут не може бути задоволеності щодо порушень у ході виборів", - констатували вони.

У цьому зв'язку Ештон і Фюле нагадали про публічні зобов'язання, що послідували на скарги під час виборів, зроблені на минулому тижні прем'єром Миколою Азаровим, і заявили, що очікують побачити "швидкі і рішучі дії керівництва і всіх інших відповідних органів держвлади для вирішення проблеми непереконливих результатів на п'яти виборчих округах в діалозі з усіма політичними партіями, представленими у Верховній Раді, і за допомогою приведення виборчого законодавства у відповідність з європейськими нормами і стандартами на основі виборчого кодексу".

"Остаточний склад українського парламенту повинен відбивати справжню волю українських виборців", - підкреслили вони.

При цьому представники ЄС запевнили, що як і раніше розташовані до взаємодії з Україною у напрямі політичної асоціації та економічної інтеграції.

"Тим не менше, це вимагає рішучих дій українського уряду і парламенту з метою консолідації демократичних повноважень країни, реалізації верховенства права закону, усунення наслідків виборчого правосуддя і рішучого проведення судових та інших критично важливих реформ", - заявили Ештон і Фюле.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування