Вступ до Митного союзу не стоїть у порядку денному - МЗС

Середа, 14 листопада 2012, 13:47

Питання про вступ до Митного союзу сьогодні не стоїть в порядку денному української зовнішньої політики.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, коментуючи висловлювання українського дипломата з приводу можливого приєднання України до Митного союзу.

"Говорити про те, що буде в тривалій перспективі, ми, на даний момент, не вважаємо за доцільне", - підкреслив представник МЗС.

Волошин додав, що Київ зосереджений на знаходженні такої формули взаємодії з Митним союзом, яка б зберегла і укріпила можливості українських експортерів на цьому величезному за значимістю ринку.

"Одночасно, завданням номер один для МЗС є підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, зокрема створення зони вільної торгівлі", - повідомив Волошин.

Він також заявив, що в МЗС підтверджують, що головним пріоритетом для Києва залишається євроінтеграція, а пошуки формату співпраці з Митним союзом тривають.

"Ми просимо не створювати непотрібну інтригу навколо висловлювань посла України в Росії Володимира Єльченка, який є досвідченим дипломатом, не звиклим давати однозначні прості відповіді на складні питання", - сказав Волошин.

Він зазначив, що українське законодавство закріпило пріоритетність євроінтеграційного напряму, що відображає волю більшості українців.

Як відомо, раніше посол Єльченко в ході спілкування зі студентами Московського державного лінгвістичного університету сказав, що в разі збереження кризових явищ в ЄС, Україна може сказати "скоріше так, ніж ні" приєднанню до Митного союзу.