На Львівщині "міліція" побила активістів. Один у лікарні

Середа, 14 листопада 2012, 19:13

Міліція затримала активістів громадської організації "Вільний простір" Романа і Назара Олексевичів, коли ті знімали порушення на відео.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише журналістка Наталя Соколенко.

"На дорозі біля м. Кам'янка-Бузька (Львівська обл.) невідомі зупиняли перевізників, що возили цукровий буряк. Брали побори. Від райдержадміністрації там був заступник, який не представився", - зазначає вона.

"Олексевичі викликали міліцію. Але "правоохоронці" затримали не рекетирів, а тих, хто намагався задокументувати злочин. Люди в міліцейській формі напали на Олексевича, який знімав на відео, як збирають побори з підприємців. Йому заламували руки, били, побили відеокамеру. На посвідчення журналіста міліціонери не реагували", - вказує Соколенко.

"Співробітник ДАІ вихопив пістолет та погрожував вбити Назара. Романа з Назаром розділили. Весь цей час, поки шукали Назара, його насильно утримували та здійснювали фізичний та психологічний тиск", - вказує журналіст.

"Коли біля авто, яке стояло неподалік від міліції проходили представники профспілки, Назар почав кричати. Люди почули та відбили його в міліції. Зараз він в лікарні в шоковому стані", - пише Соколенко.

"Роман лише за допомогою громадян, що прийшли на його підтримку зміг прорватись через кордон міліції до свого сина", - додала вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування