У Skype легко зламати акаунти – в Росії є постраждалі

Четвер, 15 листопада 2012, 12:16

Щоб отримати доступ до чужого Skype, достатньо знати зазначену при реєстрації адресу електронної пошти.

Це з'ясували російські користувачі й на підтвердження зламали Skype багатьох відомих блогерів, пише газета "Ведомости", передає "Інтерфакс".

Про злами своїх Skype повідомили медіадиректор SUP Media Антон Носик, фотоблогер Ілля Варламов і опозиційний політик Олексій Навальний, зазначає видання.

Носик у своєму щоденнику написав, що зламник подзвонив йому о 5 годині ранку й розповів про вразливість.

Варламов відновив контроль над своїм акаунтом - така можливості залишається, якщо зламник не відключив прив'язку Skype до поштової скриньки жертви.

А Навальний зовсім втратив Skype, про що повідомив у своєму Твіттері.

Також зламано акаунт провідного аналітика MRG Ельдара Муртазіна, про що він сам розповів газеті.

Тепер Муртазін намагається переконати Skype повернути йому акаунт. За його словами, він не може зайти у Skype через пароль, але доступ до акаунту він зміг отримати через прив'язаний до нього акаунт служби Live від Microsoft.

За словами представника сервісу Леонаса Сендраускаса, Skype розслідує скарги користувачів на крадіжку їхніх акаунтів. Функція скидання пароля Skype тимчасово відключена.

У середу користувач російськомовного сайту xeksec.com описав зразкову схему зламу й розповів, що за останній тиждень із її допомогою зламали акаунти 10 його друзів.

Для цього виявилося достатнім дізнатися адресу прив'язаної до Skype поштової скриньки користувача. А ось доступ до цієї скриньки не потрібен - єдиним способом захисту від зламу було вказати при реєстрації поштову адресу, не відому нікому.

Користувач повідомив, що поскаржився у Skype на уразливість пару місяців тому, але її досі не усунули.

Через декілька годин користувачі відновили доступ, опублікувавши на популярному сайті habrahabr.ru точний план зламу, який одразу хтось випробував на відомих блогерах рунету, зазначає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування