"Свобода" побоюється закону про перевибори

Четвер, 15 листопада 2012, 14:51

Партія "Всеукраїнське об'єднання" Свобода "побоюється можливого прийняття Верховною Радою законопроекту № 11419 про дозвіл проведення повторних виборів депутатів.

Про це сказав в ході круглого столу "Якою буде більшість в парламенті і хто стане спікером" сказав обраний депутатом Ради 7-го скликання від "Свободи" Ігор Мірошниченко.

"Запровадження дозволу перевиборів при неможливості встановити результати може стати небезпечним прецедентом. І на наступних виборах, якщо вони не будуть влаштовувати владу, то вона просто скаже, що результати встановити не можна, необхідно проводити перевибори. Це міна сповільненої дії", - сказав він, повідомляють Українські новини.

За словами Мірошниченка, на даний момент в законодавстві вже чітко прописані підстави для проведення перевиборів, а рішення ЦВК про неможливість установити результати було прийнято під тиском влади.

Подібні зміни, за словами політика, тільки погіршать і без того недосконале, на його думку, виборче законодавство.

Раніше заступник голови фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Юрій Одарченко виключив голосування опозиції за дозвіл повторних виборів Ради в округах при неможливості встановити достовірність голосування в них.

11 листопада ЦВК завершила встановлення результатів виборів Ради, що відбулися 28 жовтня.

5 листопада ЦВК визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в округах № № 94, 132, 194, 197 і 223 у зв'язку з численними порушеннями.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах.

Для їх призначення необхідно законодавчо передбачити можливість повторних виборів у разі відсутності можливості встановити достовірні результати голосування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування