Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кличка вже готові ділити парламентські комітети

Четвер, 15 листопада 2012, 15:58

У партії "УДАР" Віталія Кличка готові обговорювати питання про посади в комітетах Верховної Ради з питань бюджету, свободи слова й інформації, а також боротьби з корупцією й організованою злочинністю.

Про це під час "круглого столу" 15 листопада заявив заступник голови центрального виконкому партії "УДАР" Володимир Курінний, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання про те, на які комітети можуть претендувати опозиційні фракції парламенту, він сказав:

"Якщо говорити про європейські традиції розподілу парламентських комітетів і тих традиціях, які існували дотепер, то можна назвати комітет з питань бюджету, комітет з питань свободи слова й інформації й комітет з питань боротьби з корупцією й організованою злочинністю".

При цьому Курінній підкреслив, що контроль над цими комітетами дав би можливість опозиції виконувати функції контролю над діями влади.

У свою чергу керівник Київської міської організації ВО "Свобода", вибраний у парламент по 215-му мажоритарному округу, Андрій Іллєнко підкреслив, що поки не готовий говорити про те, на які комітети буде претендувати "Свобода".

У свою чергу депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник висловив переконання, що всі представники політичних сил, що пройшли в парламент, повинні бути представлені в керівництві парламентських комітетів.

Однак він категорично виступає за те, щоб керівник комітету проводив ефективну роботу й не блокував роботу комітету, а якщо ні, то його потрібно замінити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування