Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сибіру створили зразу три організації українців

Субота, 17 листопада 2012, 12:21

В Омську і Омській області Росії створено відразу три національно-культурні автономії українців.

Про це УНІАН повідомили в омській регіональній громадській організації "Сибірський центр української культури "Сiрий клин".

"В Омську і Омській області створено відразу три національно-культурні автономії українців: місцева громадська організація "Національно-культурна автономія українців міста Омська", місцева громадська організація "Національно-культурна автономія українців Одеського району Омської області", місцева громадська організація "Національно-культурна автономія українців Полтавського району Омської області", - йдеться у повідомленні.

Автономії у Полтавському і Одеському районах Омської області очолили Іван Лисенко і Марина Рогожина, відповідно. Головою національно-культурної автономії українців в Омську став Сергій Вінник, який понад 10 років керує омською регіональною громадською організацією "Сибірський центр української культури "Сiрий клин".

Усі три національно-культурні автономії є відкритими організаціями, до яких може вступити будь-який житель Омська і області.

"Ми завжди дуже тісно співпрацювали з жителями цих районів, ми всі як одна велика сім'я. Тепер в Омській області є українські громадські організації зі статусом юридичної особи. Це дозволить більш організовано і самостійно вирішувати питання збереження самобутності, розвитку мови, традицій, освіти, національної культури українців, які проживають в Омській області і в місті Омськ", - сказав Вінник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...