Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція намагається заборонити "благодійність" на виборах

Понеділок, 19 листопада 2012, 07:29

Представники фракції "Бют-Батьківщина" пропонують припиняти діяльність благодійних фондів на час виборчої кампанії.

Відповідний законопроект був зареєстрований у ВР, пише Комерсант-Україна.

Автором поправок до закону про вибори є віце-спікер Микола Томенко й заступник глави парламентської фракції "Бют-Батькsвщина" Сергій Сас.

"Мета закону - ввести правовий механізм запобігання підкупу виборців",- процитували Томенка в його прес-службі.

Автори документа пропонують доповнити список обмежень, установлених на час виборчої кампанії, ще одним пунктом: "Від початку виборчого процесу до дня голосування забороняється здійснення благодійної діяльності у вигляді надання матеріальної допомоги фізичним особам-громадянам України". 

Заступник глави парламентського комітету з питань державного будівництва й місцевого самоврядування Юрій Ключковський ("Наша Україна-Народна самооборона") нагадав, що в законі про вибори вже є заборона на надання матеріальної допомоги, але він поширюється винятково на кандидатів у депутати.

"Законопроект Миколи Томенка й Сергія Саса спірний, не можна боротися з підкупом, повністю забороняючи благодійність — а якщо мова йде про надання допомоги хворій людині?"— заявив Ключковский. 

Автори документа визнають, що готові обговорювати свою ініціативу. "Ми ще думаємо, як розділити в законі фонди, які займаються справжньою добродійністю, і ті, які відкриті спеціально для підкупу виборців. Наша мета — не заборонити добродійність, а заборонити, у тому числі, іменні фонди кандидатів у депутати",— пояснив Сас. 

У Партії регіонів запевнили, що шансів на прийняття цього документа немає.

"Відмовитися від добродійності, нехай навіть заради виборчої кампанії — це було б дуже жорстоко стосовно людей, які цього потребують. Ми однозначно не будемо за нього голосувати",— заявив регіонал Михайло Чечетов. 

Як відомо, кандидати в депутати від Партії регіонів були викриті у підкупі виборців, продуктовими наборами, безкоштовними окулярами, тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування