Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція спробує скасувати закон про референдум на останньому засіданні

Вівторок, 20 листопада 2012, 12:16

Опозиція домагатиметься скасування закону про проведення всеукраїнського референдуму на останньому засідання нинішньої Верховної ради 4 грудня.

Про це заявив на брифінгу опозиційний віце-спікер Микола Томенко.

Він нагадав, що відповідний законопроект був проголосований більшістю "навіть без другого читання", і опозиція вже підготувала постанову про його скасування.

Томенко також в чергове заявив, що метою вищевказаного законопроекту є обрання президента Віктора Януковича на другий термін у парламенті, а також ухвалення рішення про вступ України до митного союзу.

"За розрахунками експертів, на парламентських виборах Партія регіонів отримала максимум 20% за список, а домалювала ще 10%. І навіть якщо допустити фальсифікації на 10% (під час виборів президента), то Віктор Янукович все одно не перемагає на виборах. Звідси і законопроект про референдум, за якого влада буде передаватися спадково через парламент, так само як зараз вже передається депутатська влада", - сказав він.

Крім того, наголосив віце-спікер, "у проросійської частини українського політикуму є інша рожева мрія – винести на референдум питання про вступ України до Митного союзу".

"Таким чином ми маємо дві небезпеки", - сказав Томенко.

"Ми будемо вимагати на останньому засіданні скасувати рішення про референдум, а якщо ні – то будемо використовувати всі засоби, в тому числі опротестування через Конституційний суд", - підсумував віце-спікер.

Як відомо, 6 листопада Рада проголосувала за закон про референдум.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...