Ізраїль і Хамас можуть припинити вогонь уже у вівторок

Вівторок, 20 листопада 2012, 15:20

Ізраїль і Хамас можуть заявити про припинення вогню вже у вівторок.

Про це заявив президент Єгипту Мохамед Мурсі, повідомляє RT.

"Спроби досягти припинення вогню між палестинцями й ізраїльтянами принесуть позитивні результати вже через кілька годин", - наводить слова Мурсі агенство Мена.

У той же час кількість жертв ізраїльських авіанальотів у Секторі Газа досягло 116 осіб.

За палестинським даними, операція "Стовп оборони" коштувала життя 109 палестинцям, з них 32 чоловік загинули в понеділок. Майже половина загиблих - мирні жителі. Близько 900 осіб опинился в лікарнях.

Нальоти відновили вранці, коли був атакований Ісламський національний банк; його співзасновником є рух ХАМАС. У будівлі виникла пожежа, передає Euronews.

Наліт пішов за новими ракетними обстрілами Ізраїлю: по даним військових, уночі терористи випустили по території єврейської держави кілька ракет; три з них були збиті "Залізним куполом", інші - вибухнули поруч із поселенням Офакім; жертв немає.

Уникнути жертв допомагає робота системи ПРО.

У вівторок удень ракета, випущена з території сектора Газа, вибухнула в пригороді Єрусалима, повідомляє ізраїльська поліція.

Як говорять очевидці, вибух був чутний у центрі міста, повідомляє Al Jazeera.

За деяким даними, ракета впала поблизу Віфлеєма.

Усього за останні кілька днів загинули троє ізраїльтян.

Підрозділи Армії оборони Ізраїлю зосереджені уздовж кордону із Сектором Газа, у повній готовності почати сухопутну операцію, якщо надійде такий наказ.

У той же час у палестинських містах Рамалла, Хеврон, Наблус (або Шхем на івриті), Дженін пройшли акції протесту, які переросли в сутички. Як мінімум п'ятеро поранені.

Кабінет міністрів Ізраїлю до пізньої ночі обговорював мирні пропозиції, висунуті Єгиптом. У вівторок у Каїрі відновилися переговори про можливість введення угоди про припинення вогню.

Одночасно із цим Рада Безпеки ООН обговорює текст заяви, що закликає обидві сторони припинити воєнні дії й звернути увагу на гуманітарні потреби населення Гази.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...