Палестина просить Януковича вплинути на Ізраїль – посол

Середа, 21 листопада 2012, 12:44

Держава Палестина звертається до президента України Віктора Януковича з проханням посприяти в припиненні агресії Ізраїлю проти палестинських громадян у секторі Газа.

Про це на прес-конференції 21 листопада заявив надзвичайний і повноважний посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Асаад, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми звертаємося до його високоповажності, президента Віктора Януковича з проханням швидко втрутитися й натиснути на Ізраїль для припинення цієї агресії й захисту наших громадян від ізраїльських військових нападів", - сказав посол.

Дипломат заявив, що Палестина вимагає від світового співтовариства організувати екстрене обговорення ситуації, що склалася, і вжити заходів для припинення агресії Ізраїлю.

"Ми вимагаємо, щоб усі країни почали швидко діяти, втрутилися й натиснули на ізраїльську владу для припинення агресії негайно. А також, щоб вони підтримали палестинське звернення до Генеральної асамблеї ООН із проханням про отримання

Палестиною статусу держави спостерігача не члена організації", - підкреслив він.

Посол додав, що вже восьмий день підряд "ізраїльська окупаційна влада продовжує вести агресивну й несправедливу війну проти нашого стійкого народу в секторі Газа", у результаті якої "безупинно зростають втрати серед наших громадян, особливо серед дітей, жінок і людей похилого віку".

Аль-Асаад також відзначив, що зростає агресія ізраїльських поселенців проти палестинців на Західному березі ріки Йордан аж до руйнування майна і його спалення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...