У Росії вирішили, що Развозжаєва не викрадали, він використовував чужий паспорт

Четвер, 22 листопада 2012, 10:17

Російський опозиціонер незаконно перетнув кордон з Росією, а факт його викрадення не встановлений.

Про це говориться в повідомленні Слідчого комітету Росії.

"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації проведена вичерпна перевірка повідомлення, розповсюдженого засобами масової інформації й в заяві Леоніда Развозжаєва про його викрадення й катування", - говориться в повідомленні.

"У ході перевірки факти, що послужили підставою для її проведення, не знайшли свого об'єктивного підтвердження, у зв'язку із чим органами слідства ухвалено рішення про відмову в порушенні кримінальної справи", - відзначається в повідомленні. 

Як відзначається в повідомленні, Развозжаєв крім своєї заяви не зміг представити слідству ніяких документальних або речових підтверджень скоєного щодо нього злочину.

"Від пропозиції підтвердити свої показання із застосуванням поліграфа Развозжаєв відмовився. Був опитаний ряд свідків, показання яких незаперечно доводять недостовірність відомостей про викрадення й катування, розповсюджені у ЗМІ й містяться в заяві Развозжаєва", - говориться в повідомленні.

"Факт добровільного в'їзду Развозжаєва з України в Росію 19 жовтня 2012 року, коли він нібито був викрадений, підтверджується відміткою прикордонного посту в його закордонному паспорті", - повідомляє прес-служба.

"Медичним оглядом, проведеним одразу після затримання Развозжаева, слідів застосування до нього якогось фізичного насильства не виявлено", - також відзначили в документі.

Крім того, Слідком заявляє, що Развозжаєв незаконно перетнув кордон з Росією 16 жовтня.

"У ході перевірки був встановлений факт незаконного перетину Развозжаєвим госкордону РФ. Развозжаєв підтвердив слідчим, що 16 жовтня 2012 року він перетнув кордон, скориставшись паспортом свого рідного брата", - говориться в повідомленні.

"З доручення Генпрокуратури РФ за даниму фактом Слідчим комітетом Росії розпочато проведення дослідчої перевірки, за результатами якої буде прийняте процесуальне рішення", - підкреслили в Слідкомі.

Як відомо, Українська прикордонслужба повідомляла, що Леонід Развозжаєв в'їхав в Україну 16 жовтня й залишив її 19. Про те, що він в'їжджав з чужим паспортом, українські прикордонники не повідомляли.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування