Медведчук вважає, що його ідеї підтримує більшість населення

Субота, 24 листопада 2012, 20:24

Екс-глава адміністрації президента Віктор Медведчук вважає, що більшість населення України підтримує ідеї, яких дотримується його рух "Український вибір".

"Ті програми, які підтримує громадський рух "Український вибір", підтримує сьогодні більшість громадян України", - заявив він у суботу в ефірі 5 каналу.

За словами Медведчука, за останні 10 років за вступ до Митного союзу ніколи не виступало менше 54% громадян.

На репліку журналіста, що є й інша соціологія, політик сказав: "Немає іншої соціології. Є соціологія, коли говорять, як Центр Разумкова: "Вам подобається Євросоюз?". 51% - так. Я теж в цьому 51%. Ставте запитання: "Україна повинна рухатися в Євросоюз чи в Євразійський економічний союз через Митний союз і Єдиний економічний простір?". І ви отримаєте відповідь. Ця відповідь однозначна. Я можу це довести протягом 10 років".

Також, за словами Медведчука, за державний статус російської мови виступає до 40% населення, і до 30% - за спеціальний регіональний статус. У сумі виходить більшість населення країни.

"Немає інших цифр. Це політичний популізм тих, хто займає іншу позицію, не маючи аргументів. У мене є думка фахівців, соціологів", - стверджує він.

Медведчук заявив, що він є не прокремлівським, а проукраїнським політиком, оскільки його ідеї підтримує більшість громадян України.

У той же час, він не погодився з реплікою, що його ідеї на 90% співпадають з позиціями нинішньої влади. Зокрема, за словами Медведчука, "українська влада категорично проти Митного союзу", а Віктор Янукович забув про Митний союз після того, як став президентом.

Також, за його словами, він дотримувався своїх поглядів ще до того, як з'явилася Партія регіонів.

"Те, про що ви сказали, я виступав за це тоді, коли такої партії як Партія регіонів взагалі не було. Це був кінець 90-х, початок 2000-х років. Але принципи і послідовність у цьому в Медведчука завжди була з моменту приходу у велику політику у 1997 році. А Партія регіонів прийшла потім. Партія регіонів щось підтримує, а щось ні", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування