Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Білорусі не пустили президента українського студентського руху

Неділя, 25 листопада 2012, 10:40

До Білорусі не впустили президента Української асоціації студентського самоврядування Єлизавету Щепетильникову.

Як передає УНІАН, на своїй сторінці в Twitter вона написала, що їхала до Білорусі для зустрічей зі студентськими активістами.

"Мене зняли з поїзда до Мінська й депортували в Україну, оголосивши, що в'їзд на територію Республіки Білорусь мені заборонено... Напевно, ми все ж таки робимо щось вірно", - вважає Щепетильникова.

Як повідомляє інтернет-ресурс "Товариш.online", Щепетильникова не змогла перетнути білоруський кордон на поїзді "Київ – Мінськ": білоруські прикордонники оголосили їй про заборону в'їзду на територію Білорусі.

Причини відмови у в'їзді співробітники прикордонної служби не озвучили. При цьому протягом близько години Щепетильниковій ставили запитання про мету її приїзду до Білорусі. 3,5 години її протримали в приміщенні прикордонної служби, а вранці її відправили електричкою до станції Горностаївка зі штампом про депортацію в квитку.

Щепетильникова є тренером із питань студентського самоврядування, вона виступала членом експертної команди Європейського союзу студентів і Ради Європи в ході візиту до Білорусі в 2010 році й вже два роки працює в робочій групі Європейського союзу студентів із питань розвитку студентського руху в Білорусі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування