Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали хочуть довести персональне голосування до дзвінка

Понеділок, 26 листопада 2012, 08:48

Партія регіонів обіцяє до 28 листопада запропонувати свій варіант документу про персональне голосування депутатів у парламенті.

Про це пише газета Комерсант-Україна

Не виключено, що система персонального голосування, запропонована ПР, буде кардинально відрізнятися від варіанту, на якому наполягають в опозиції.

"У регламенті говориться про електронну систему голосування - сенсорна клавіша, яка практично встановлена, може використовуватися, але дискусія ще триває", - сказав представник президента у ВР Юрій Мірошниченко.

"Є такий варіант, що для голосування може бути відведений один день пленарного тижня. Ще один варіант - за півгодини до голосування сповіщати дзвінком, як у конгресі США",- розповів Мірошниченко.

Офіційна позиція фракції із цього приводу буде готова в середу, додав депутат. 

В опозиції вважають, що Партія регіонів, виступаючи із зустрічними пропозиціями, "просто заговорює зуби".

"Не має значення, скільки днів на тиждень голосувати. Ніякого відношення до персонального голосування ці дні або години не мають!" - обурився Валерій Карпунцов.

"Зрозуміло, що їм це невигідно, і вони з'їжджають. Мало того, що в них немає більшості зараз, так ще й при персональному голосуванні ніколи не буде голосів", - додав він.

Руслан Кошулінський додав, що якщо ПР не виконає вимогу про персональне голосування, опозиція не буде брати участь у підготовці роботи наступного скликання парламенту.

Як відомо, опозиція виступає за введення електронної системи голосування "Рада-3", що  була модернізована влітку 2008 року з ініціативи тодішнього спікера Арсенія Яценюка.

На кожному пульті була встановлена сенсорна кнопка, яку депутат має натискати при голосуванні. Це, за задумом розробників, виключає можливість голосування одним депутатом на декількох пультах одночасно. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування