Медведєв: Ви відчуваєте, що "гайки закручуються"? Це не так

Понеділок, 26 листопада 2012, 09:21

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв не вважає, що в Росії після березневих виборів президента "закручують гайки", і заявляє, що політичне законодавство в країні буде удосконалюватися.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству Франс Пресс і газеті "Фігаро"  напередодні свого візиту у Францію, повідомляють РИА Новости.

"Якщо ви відчуваєте, що гайки закручуються, що ЗМІ стають зовсім не вільними, що все погано… — можливо, так воно і є? Але, на мій погляд, це не так", — заявив Медведєв.

Глава уряду додав, що немає підстав говорити про обмеження свободи в Росії, і підкреслив, що це поняття багато в чому пов'язане із внутрішньою свободою людини.

"Якщо в неї (людини) є внутрішня свобода, вона вільна людина. А якщо в неї внутрішньої свободи немає, якими б ліберальними не були закони, вона однаково не є вільною людиною", - сказав прем'єр.

За словами Медведєва, це досить важливо для будь-якого режиму й будь-якої демократії, "у тому числі й для нашої молодий демократії, яка, безумовно, має велику кількість вад і яка вимагає вдосконалення".

Він нагадав, що в результаті повернення прямих виборів голів регіонів і широкої багатопартійності політична ситуація в Росії суттєво змінилася в порівнянні з 2008 роком, коли пройшли попередні президентські вибори.

"Ми зараз знаходимося в ситуації, суттєво відмінній від тієї політичної конструкції, яка, наприклад, у нас була в 2008 році. Конструкція 2012 року — це вже інша конструкція… Політичний ландшафт інший, але це не значить, що не буде вдосконалюватися законодавство", — додав Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування