Дружина Луценка визначилася, чим хоче займатись в Раді

Понеділок, 26 листопада 2012, 14:09

Дружина екс-міністра МВС, нардеп Ірина Луценко хоче працювати у Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Про це вона сказала в інтерв’ю УНІАН, відповідаючи на питання про те, чим планує займатись в парламенті.

"Після двох років перебування у процесі свого чоловіка та відвідування СІЗО і колонії у мене є своє бачення прогалин в новому КПК. Цей кодекс знову звузив права людини. Я навіть спробую зазіхнути на внутрішні документи пенітенціарної служби, які "попахують" сталінськими правилами внутрішнього розпорядку у місцях позбавлення волі", - сказала Луценко.

"Також моя мета – скорочення терміну розгляду рішень Європейського суду з прав людини у Верховному суді і зміна механізму встановлення невідворотності покарання для прокурорів, суддів та слідчих за порушення прав людей", - додала вона.

Луценко відзначила, що не має на меті помститися за чоловіка, бо він "до того моменту звільниться, а несправедливо засуджені залишаться".

"Нинішню каральну систему треба ламати. Депутатський мандат – це моя зброя у цій боротьбі з безкарністю та несправедливістю, яку я відчула особисто. А таких як ми – десятки тисяч…", - пояснила дружина екс-міністра МВС.

Вона також додала, що усвідомлює свою відповідальність у парламенті, як і те, що журналісти ставитимуться до неї критично.

"Я не маю звички розкидатися обіцянками, не казатиму, що не буду такою, як інші депутати… Я перфекціоністка за натурою і працюватиму так, щоб мені, в першу чергу перед собою, не було соромно", - сказала Луценко.

Вона додала, що чоловік дає їй поради і вже зараз застерігає від майбутніх розчарувань.

"Тому я не ставлю перед собою недосяжної мети. Я хочу спробувати зробити у парламенті конкретні речі. Я буду вузько заточеною, не хочу розпилятися. Я вже серйозно працюю з адвокатами, правозахисниками і шукаю однодумців. Розумію, що до мене будуть ставитись як до дружини Луценка. Але я маю мету і я принаймні спробую. Чесно", - підсумувала Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування