Вирок убивцям Макар будуть оскаржувати

Вівторок, 27 листопада 2012, 18:03

Потерпіла сторона має намір оскаржити вирок Центрального райсуду Миколаєва обвинуваченим у вбивстві та зґвалтуванні Оксани Макар.

Про це після оголошення вироку заявив адвокат потерпілої сторони Микола Катеринчук, передають "Українські новини".

За його словами, 15 і 14 років в'язниці - це занадто м'який вирок для Максима Присяжнюка та Артема Погосяна.

"...Ми не розуміємо, чому, коли провина доведена всіх трьох обвинувачених у вчиненні злочину, вбивства Оксани Макар, така різниця в покараннях - тільки одному Краснощоку довічне, Погосяну - 14, Присяжнюку - 15 років. Ми не розуміємо цю позицію.. . Ми будемо подавати апеляцію", - сказав Катеринчук.

За словами адвоката потерпілої сторони Віктора Василюка, потерпіла сторона буде домагатися в апеляційному суді, якщо треба, то і в касаційному більш суворого покарання для двох підсудних.

"Даний вирок... він, швидше, захищає інтереси обвинувачених, ніж інтереси потерпілої і інтереси держави, яка повинна дбати про те, щоб таке більше ніколи не повторилося", - заявив Василюк.

Крім того, на думку адвоката, обтяжуючими обставинами є стан алкогольного сп'яніння, в якому знаходилися троє підсудних; те, що злочини скоїла група осіб; злочини вчинені з особливою жорстокістю, і, більше того, жоден із підсудних не визнав свою провину.

Пом'якшувальних обставин суд не побачив, і з цим потерпіла сторона згодна.

"Ми чудово розуміємо, що у всіх різна участь, різна вина. Але вина кожного з них заслуговує довічного покарання, тому що вони всі втрьох зґвалтували, всі втрьох вбили жорстоким способом", - сказав Василюк.

Державне обвинувачення вважає, що суд правильно кваліфікував дії кожного з підсудних і вірно визначив міру покарання кожному з них.

"Ці заходи покарання відповідають тій позиції, яку виражало державне обвинувачення під час судових дебатів", - сказав старший прокурор Генпрокуратури Ярослав Кривов'яз.

За його словами, питання про те, чи оскаржувати дане рішення суду, буде вирішено після вивчення вироку.

Адвокати підсудних не коментували свою думку з приводу винесеного вироку своїм підзахисним.

Як відомо, в ніч на 10 березня 2012 року Євген Краснощок, Артем Погосян і Максим Присяжнюк зґвалтували 18-річну Оксану Макар, а потім, щоб приховати сліди злочину, спробували її спалити живцем на покинутій будові.

Незважаючи на спроби медиків врятувати потерпілу, 29 березня Макар померла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування