Медведчук уже хоче референдум про вступ до Митного союзу із Росією

Середа, 28 листопада 2012, 07:37

Метою закону про референдум може стати приєднання України до Митного союзу з Росією.

Таку думку висловив один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк, пише Комерсант-Україна.

"Президент намагається зробити дві речі. По-перше, прийняти рішення щодо нової Конституції - ми вважаємо, що таке рішення незаконно, оскільки будь-які зміни Конституції мають голосувати в парламенті", - заявив лідер опозиції Арсеній Яценюк.

"І, по-друге, нам відомо, що даний закон спрямований на те, щоб через рішення референдуму приєднати Україну до Митного союзу (з Росією, Білорусією й Казахстаном)",— підкреслив він.

Кампанія щодо популяризації вирішення питань за допомогою референдум стартувала в Україні в середині цього року. Її ідеологом виступив лідер громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук.

Він уже підготував проект змін до Конституції й передав у Конституційну асамблею при президенті.

Цей документ, на відміну від діючої Конституції, повністю відповідає новому закону про референдум і не припускає участі парламенту в імплементації прийнятих на референдумі рішень.

"Я вважаю, що перший референдум відповідно до нового закону про референдум повинен бути проведений саме з питання вступу України до Митного союзу",- заявив Медведчук.

"Це допоможе нашій владі й опозиції позбутися ілюзій про так звану безальтернативність європейського вибору", - додав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування